Competitietraining

Woensdagtraining

De senior competitiespelers trainen dit seizoen op de woensdagavond in het “De Schutskamp” (De Eendenkooi 1, 5223 KG, ‘s-Hertogenbosch). De trainingen zijn van 20:30 uur t/m 22:30 uur en worden verzorgd door Jeroen van Dalm.

In de agenda is een actueel overzicht te zien van de diverse trainingsavonden.

training 2016
training 2016

Jeroen van Dalm

Ik ben Jeroen van Dalm, ik ben 53 jaar en een gescheiden vader van 2 dochters Britt (20) en Isa (16). Ik woon in Eindhoven en ik werk in de IT, waar ik me richt op het detacheren van IT professionals.

In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met sport: golf, mountainbiken, snowboarden en badminton. Met badminton ben ik van jongs af aan opgegroeid. Mijn ouders spelen al competitie (bij PSV) toen ik werd geboren en vanaf mijn 8ste jaar ben ik zelf ook begonnen. Mijn jongere broers Edwin en Quinten zijn ook gevolgd, toen ze oud genoeg waren om te gaan badmintonnen. Na mijn eerste jaren bij PSV, ben ik vrij snel overgestapt naar Alouette, om vanaf daar over te stappen naar BCH.

Bij BCH heb ik grootste gedeelte van mijn badmintonleven gespeeld en met hen ook de 2 landskampioenschappen meegemaakt, samen met mijn vader die destijds de trainer van BCH was en mijn broers. Ook mijn moeder heeft nog een aantal jaar de jeugd van BCH badmintontraining gegeven. Vanaf mijn 28ste jaar ben ik gestopt met badminton op het hoogste niveau. Echter 3 jaar geleden is Isa begonnen met badminton en dat heeft er bij mij toe geleid om ook weer eens voorzichtig wat recreatieve wedstrijdjes en toernooien te spelen.

Inmiddels geef ik alweer ruim een jaar training bij de NBBJ in Boxtel en vanaf dit seizoen ook met veel plezier in Den Bosch. Ik vind het heel leuk om als oud speler in de voetsporen van mijn vader te treden en de training in Den Bosch te mogen verzorgen. Mijn ouders vonden (en vinden) dit ook heel erg leuk en ik heb regelmatig even kort ruggespraak met hen over het verzorgen van de training. Daarnaast zijn mijn broers tegenwoordig ook actief als training. Edwin richt zich op de training van zijn kinderen (David, Rune en Meare) en Quinten is clubtrainer in Denemarken, waar hij tegenwoordig woont. Ook zijn beide dochters spelen badminton.

Ik hoop dat ik het enthousiasme, de techniek en tactiek van de sport op alle enthousiaste BCH leden goed over kan brengen.

Maandagtraining

Daarnaast is er voor de spelers die zich hier voor aan hebben gemeld een extra trainingsmogelijkheid op de maandagavond. Deze training wordt gehouden in de kleine zaal van “De Maaspoorthal” (Marathonloop 3, 5235 AA, ‘s-Hertogenbosch) en wordt verzorgd door Robert Otto.

Robert Otto

Robert Otto

Mijn naam is Robert Otto en ik ben sinds 2005 lid bij BCH. Tot twee jaar geleden heb ik steeds in het eerste team gespeeld maar nu heb ik besloten om het een beetje rustiger aan te doen en ben ik reserve. Voordat ik bij BCH kwam speelde ik bij Smashing Wijchen, daarvoor in mijn studententijd bij DIOK in Enschede en nog weer langer geleden was ik jeugdspeler in Deventer. Mijn hoogtepunten als speler bij BCH waren dat we in 2010 kampioen werden in de 2e divisie en dat we het jaar daarna zelfs wedstrijden speelden om promotie naar de eredivisie. Sinds een jaar of 6 geef ik bij BCH training aan een groep enthousiaste competitiespelers die graag een tweede training in de week krijgen. Hier probeer ik alles wat ik sinds mijn 8e van allerlei goede trainers geleerd heb over te dragen aan de spelers van BCH.