Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Iedereen die bij BCH komt badmintonnen moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt. Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm.

Bij BCH proberen we ongewenst gedrag te voorkomen. Maar als je toch te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. Dat kan als je slachtoffer bent, of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek, en wordt je geholpen de juiste weg te vinden om tot een oplossing te komen.

Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag of heb je hiervan signalen opgevangen, neem dan via e-mail of telefoon contact op met de vertrouwenscontactpersoon en laat weten hoe ze je kan bereiken om een afspraak te maken.

Vertrouwenscontactpersoon BCH

Mijn naam is Irma Versteeg en vanaf heden zal ik binnen BCH de rol gaan vervullen van vertrouwenscontactpersoon.

Als je wordt lastiggevallen vind je het misschien heel moeilijk om er iets van te zeggen. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Blijf er niet mee zitten! Als iemand anders ook weet wat er gebeurt, kun je er samen iets aan doen.

Grensoverschrijdend gedrag kan gaan over pesten, discriminatie, geweld of ongewenste intimiteiten, maar ook over iets anders dat je binnen de vereniging dwars zit en waarvan je het moeilijk vind om het te bespreken.

Ook ouders kunnen met mij contact opnemen.

Een vertrouwenscontactpersoon is er niet alleen voor de jeugdleden, maar ook voor de volwassen leden.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je verhaal bij mij veilig is en ik hier vertrouwelijk mee om zal gaan.

 Je kunt mij bereiken per e-mail: igj.versteeg@kpnmail.nl of per telefoon: 06-16345986.