Corona

Datum: 28 augustus 2020

BCH volgt de richtlijnen van het RIVM, Badminton Nederland en de Gemeente

Hieronder volgt een overzicht van hoe je te gedragen in concrete situaties, wat volgt uit bovenstaande richtlijnen, waar nodig aangevuld met richtlijnen vanuit het bestuur.

Algemeen

● In het geval je positief bent getest op Corona, en gedurende je besmettelijke periode in contact ben geweest met BCH leden,  vragen we je dit te melden bij het bestuur (bestuur@badmintonbch.nl). Dan kunnen wij het moment en de plaats van besmetting delen met de rest van de leden. We zullen hierbij geen persoonsgegevens delen. 

● Alle richtlijnen zijn terug te vinden op onze website www.badmintonbch.nl/corona

● Bij veranderingen aan richtlijnen vanuit het RIVM, Badminton Nederland of de gemeente zullen wij de richtlijnen updaten en opnieuw communiceren naar alle leden.

● Spreek in geval van vragen iemand van het bestuur aan of neem contact op het met bestuur via bestuur@badmintonbch.nl.

Badmintonnen en Sportlocaties

● Zowel singelen als dubbelen is toegestaan; tijdens spelsituaties geldt de 1,5 meter afstand niet. Buiten de baan is deze regel wel van toepassing!

● In alle sportzalen en ruimtes is een looproute aanwezig. Tevens wordt de maximaal toegestane personen per ruimte aangegeven. Respecteer deze richtlijnen.

● Ontsmet handen bij binnenkomst en vertrek. Vaker ontsmetten is uiteraard toegestaan. Het bestuur zorgt dat er op alle speelavonden, trainingen en competitie desinfecterende gel aanwezig is.

  • Douchen: douchen na afloop van het sporten is met ingang van maandag 21 september weer toegestaan in de Schutskamp. Feit blijft dat we ook hier 1,5m afstand moeten houden, dus dat de douchemogelijkheden erg beperkt zullen zijn. Douche thuis waar mogelijk. Ps. omkleden vooraf is in de Schutskamp nog niet toegestaan, dus kom omgekleed naar de sporthal. 
  • Gebruik kantine Schans: de kantine in de Schans zal de komende weken vaak dicht zijn. Dit vanwege de zeer beperkte ruimte in de kantine. Bij wijze van uitzondering mogen we daarom (tijdens competitiewedstrijden) zelf drinken schenken. We zijn aan het onderzoeken of we centraal georganiseerd voor koffie en thee kunnen zorgen tijdens thuiswedstrijden. 

Trainen & Competitie

● Tijdens trainingen worden de deelnemers waar nodig geacht in groepen opgesplitst. Vraag je hieraan te houden om kans op besmetting te verkleinen.

● Tevens zullen waar nodig geacht meerdere shuttledozen aanwezig zijn.

● Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit bij voorkeur niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit. Daarom zijn supporters slechts beperkt welkom. En supporters, ouders en coaches dienen zoveel als mogelijk plaats te nemen op de tribunes. Wij zullen dit ook communiceren naar de bezoekende teams.

● Tellers en het gebruik van telborden is toegestaan. Wel vooraf en na gebruik van de telborden je handen desinfecteren.

● Het verzoek is om elkaar niet hard aan te moedigen/toe te roepen of high fives te geven. Dit ivm verhoogd risico op verspreiding van het virus. Het is natuurlijk jammer om elkaar helemaal niet te kunnen aanmoedigen… Daarom een paar alternatieve suggesties: klappen, ratels, toeters etc.

● Mbt het vervoer van en naar wedstrijden: plan dit in goed overleg; indien je je niet comfortabel voelt om samen met anderen in één vervoersmiddel te reizen, doe dit dan ook niet. Ook hier staat gezondheid en veiligheid bovenaan. Als je wel met meerdere personen wilt reizen in één vervoermiddel terwijl je geen huishouden vormt samen, houd je dan aan de mondkapjes plicht vanuit het RIVM.

—————————-

Met sportieve groet,

Het bestuur van BCH